Video killed the Radiostar?

radio-vintage-lady
Dagens tips är Bokhoras bokpodd, som man kan lyssna på här. Som av en händelse intervjuas jag i #10, om bokomslagsdesign. Har inte vågat lyssna själv än, men tycker verkligen att ni ska göra det. Lyssna och lär, helt enkelt!

6 kommentarer till “Video killed the Radiostar?”

 1. Bokdetektiven

  Jätteintressant! Jag läser på förlags- och bokmarknadsutbildningen i Lund och eftersom vi snart ska börja göra just bokomslag bara måste jag fråga; hur vet man då vad de olika målgrupperna vill ha? Var lär man sig mer om detta målgruppstänk (som jag tycker är väldigt intressant)? Eller ska man mer tänka; boken ska signalera vilken genre den tillhör, så att läsaren lättare kan hitta den i bokdjungeln? (Samt helst vara lockande att se på.) Inga enkla svar på svåra frågor, men hade varit kul att veta hur du tänker i ditt dagliga arbete. Ha det bra!

  Svara
 2. Anna

  Hej!

  Det är ju jättesvårt att veta vad en målgrupp vill ha – det är den stora utmaningen, att visa tydligt vilken genre en bok har, för att locka till sig ”rätt” köpare, men ändå vara nyskapande och kanske skapa ett habegär även utanför den kundgruppen. Jag tycker man ska börja i andra änden, med en riktigt duktig formgivare och sen ha ett tydligt uppstartsmöte där man bollar dessa frågor (förlag-formgivare-författare), så att man har samma uppfattning (har man oftast inte från början). Inspireras inte så mycket av andra omslag som av bokens innehåll och ”känsla”… Lite svar i alla fall… 😉 / Anna

  Svara
  • Bokdetektiven

   Spännande! Så författaren får vara med på ett hörn också, det har jag alltid undrat över. Formgivaren är ju ”proffset”, men författaren lär ju ha en del idéer som säkert kan användas. Ska bli spännande på måndag, då vi på utbildningen har en heldag kring formgivning som start på delkursen om bokomslag 🙂 Tack för svar! Såg att du är på utsidan av Svensk Bokhandel också, ska bli kul att läsa. /Bokdetektiven

   Svara
 3. Anna

  ja, ibland får de det! tycker det är viktigt att författaren är nöjd, helst ”älskar” det! vilken utbildning går du, och vilka lärare har ni? vill jättegärna veta mer om vad ni fick lära er på heldagen kring formgivning, och vad som ingår i delkursen bokomslag, vilken litteratur de använder etc. hehe, svb-intervjun kan du ta med en nypa salt eller två.;-)

  Svara

Kommentera

Basic HTML är tillåtet. Din email kommer inte att publiceras.

Subscribe to this comment feed via RSS