Run, run, run.

Nike-Gone-Running-Will-Return-Ad-2

I senaste numret av tidningen Topphälsa är jag med i en löparspecial som ett livs levande exempel på ett ”löparess”. Ja, herregud, jag säger då det, snacka om att (åtminstone mer eller mindre) leva på gamla meriter. För att inte egot ska svälla för mycket är dock bilden på mig så hiskeligt ful att det inte liknar någonting (och då hade jag ändå skickat in den själv, men kanske inte räknat med att de skulle beskära den extremt konstigt och dra upp den i storlek något enormt – min killes spontana kommentar till detta var helt krasst ”du om någon har väl sett tillräckligt många avsnitt av top model för att veta att de alltid zoomar in  på ansiktet, tillsammans med ett garv – ingen sympati att hämta där alltså). Men – åter till löpningen. Jag älskar att springa! Sedan jag pinade mig igenom Lidingöloppet (spring det!) i hällregn för fem år sedan och fick (kanske skulle man skriva drabbades av) min första ”runners high” är jag fast. Jag gillar att springa långt och lagom fort (skulle gärna bli snabbare, men är alldeles för lat för att lägga ned det jobb som krävs, här blir det inte många intervaller inte), gärna i terräng. Vissa år springer jag lite, andra mycket. Ibland springer jag själv, ibland med andra, ibland lopp och ibland runt kvarteret. Jag älskar även den löparboom som råder just nu – alla kan springa (och ALLA – som vill – KAN springa LÅNGT!). En löparbok jag är väldigt sugen på just nu är Running Like a Girl (som också har ett snyggt omslag, vilken bonus), och nedan kommer mina bästa böcker för dig med löparfeber:

– Ät och spring
Läste precis ut denna geniala bok av långdistanslegendaren Scott Jurek, och för mig sätter den fingret på allt som löpning handlar om. Den bästa bok om löpning jag läst so far.

– Born to Run
Du har förmodligen läst mycket OM den här boken, nu är det dags att faktiskt klämma den också. Har svårt att tro att någon inte vill börja med löpning efter att ha läst den…

– Vad jag pratar om när jag pratar om löpning
Murakami är verkligen en riktig gammal gubbe, men den här boken är ändå ganska vacker och filosofisk. Men, han är en gubbe. Punkt.

– Heja, heja!
Martina Haag är precis lika rolig som vanligt, och man känner igen sig i precis allt hon beskriver. Spring, läs, skratta och spring sen lite till.

– Ett år av magiskt löpande
Mer krönikor om löpningens vara och icke vara, och inte minst dessa ständiga förkylningar som alltid verkar lurpassa runt hörnet.

Andra löparnördar där ute med schyssta boktips på temat?

2 kommentarer till “Run, run, run.”

Kommentera

Basic HTML är tillåtet. Din email kommer inte att publiceras.

Subscribe to this comment feed via RSS