Let’s go to Mongi – in Paperback!

9113048651

9113048678

911304866XNu är de här. Vet att jag har bloggat om dem förut, men med tanke på att det förmodligen var cirka hundra år sedan tänkte jag ändå påminna om att de faktiskt finns ute i butik nu. Jag har aldrig läst ett enda ord av Patricia Highsmith, men är smått besatt av filmatiseringen av The Talented Mr Ripley från 1999. Har till och med haft en fest med filmen som tema – kanske lätt överdrivet, men gästerna var väldigt snyggt klädda kan jag meddela. Dock känns hon kreddig, kultig och hypad. Återstår att se om jag kommer att överge min älskade Dorothy Sayers och Lord Peter för Ripleys turer och tricks. Dock undrar jag lite smått varför man valt att ha blanka omslag, hade nog föredragit matt laminat (det här baserar jag dock på foton från nätet, har inte sett dessa sweet darlings i verkligheten än). Men det är so far min enda invändning mot den fantastiska omslagsdesignen. Nu är det fredag och jag ska gå hem och läsa – läsa – läsa hela helgen, och på måndag ska jag berätta för er vad som var hiss och vad som var diss. God helg!

5 kommentarer till “Let’s go to Mongi – in Paperback!”

 1. Bia Sigge

  är du också besatt av filmatiseringen? kul, det är en av mina absoluta favoritfilmer. jag läste allt jag kom över av highsmith på åttitalet och ska definitivt läsa om dessa nu. älskar omslagen men hade också föredragit matt yta.

  Svara
 2. Bokdetektiven

  Såg omslagen häromdagen och stod och tittade länge 🙂 Väldigt fina. Lika besatt av filmatiseringen och diskuterar Ripley även i min blogg. Dock inte recenserat, trots att jag nyligen läste första boken. Den rekommenderas verkligen, men är ”en annan grej” än filmen. Läs gärna kommande rec. Fin blogg du har förresten! Själv läser jag förlags- och bokmarknadskunskap i Lund. Hälsning från Bokdetektiven

  Svara
 3. Anna

  hej! kul med alla kommentarer. 🙂 jag vill läsa i sommar!

  Svara

Kommentera

Basic HTML är tillåtet. Din email kommer inte att publiceras.

Subscribe to this comment feed via RSS